Transportopdrachten uploaden met Excel

Bij BR8 is het mogelijk direct opdrachten aan te melden via een Excel-import. Nog mooier, je krijgt direct shipmentlabels van BR8 terug, zodat verwerking in ons magazijn sneller en nauwkeuriger verloopt. Deze opdrachten gaan direct in ons transportsysteem Bumbal.

https://uploader.br8.nl/

Nog geen account? Email Jasper op jasper@br8.nl.

Het Excel-template is hier te vinden. Ga naar bestand -> downloaden als -> xlsx voor een bewerkbaar Excel-bestand. Op het derde tabblad staat uitleg over het service ID en de landcode.

Na het doen van de upload zijn alle shipmentlabels in één klap te downloaden:

upload alle labels downloaden.png

Het is ook mogelijk per opdracht de labels te downloaden:

upload downloaden per shipment.png

Labels worden aangeleverd in standaard A6 formaat. Geschikt voor een standaard Zebra printer (zoals de GK420D). Op A4 stickervel printen is ook mogelijk.

Nieuw: colli-informatie later invullen

U wilt zelf opdrachten uploaden, maar u weet nog niet uit hoeveel colli de opdracht exact bestaat?

Wanneer u een upload doet zonder colli-informatie in te vullen, krijgt u een knop “process orders”:

process orders excel uploader.png

Daarna kunt u, of uw collega in het magazijn, per opdracht het aantal colli invoeren. Wanneer u op “process order klikt” wordt de opdracht aangemaakt in ons plansysteem, en worden uw labels gegenereerd.

uploader process orders per order 2019-05-22 14_26_31-Clipboard.png

Ik wil een eerdere upload corrigeren

Adresgegevens, contactgegevens of opmerkingen kunnen het beste direct in Bumbal worden aangepast. Een nieuwe upload is niet nodig.

Klopt het aantal colli niet? Doe dan een nieuwe upload. Belangrijk is dat dan de referentie een toevoeging moet krijgen, want de uploader accepteert niet meerdere zendingen onder dezelfde referentie.