Vacature: IT Baas (met een sociaal hart)

BR8 is opzoek naar een Tech Lead. Een IT koning. Iemand die het mooi vindt om klein te beginnen. Iemand met een sociaal hart.

Logistiek kan niet zonder software. Logistiek = Software. Daar zijn we van overtuigd. Onze ouderwetsche concurrentie denkt van niet. De software waar de gemiddelde vervoerder mee moet werken, is simpelweg vreselijk. Het gevolg: verspilling, nog meer verspilling, en ontevreden klanten. 
Daarom gaan we ze verslaan. 

Omdat we een startup zijn

BR8 is een startup. We bestaan 1,5 jaar. Bij BR8 werken al 20 mensen. We bedienen e-commerce bedrijven die meubels verkopen. Een hele interessante groeimarkt, die nu gedomineerd wordt door stoffige, ouderwetsche bedrijven.

Omdat software onze toekomst is

Nu is BR8 een logistieke dienstverlener. Op lange termijn wordt BR8 een software bedrijf. Want misschien willen we ook wel andere logistieke bedrijven laten kennis maken met moderne software. De impact die we daarmee kunnen hebben, is potentieel enorm. 

Omdat BR8 sociale impact wilt maken

Ook iemand die geeft om mensen. BR8 heeft een sociaal hart. BR8 wilt 50% van zijn bezorgers uit langdurige werkloosheid halen.

Zo hebben we vorige jaar Jan aangenomen. Na 6 jaar werkloos te zijn geweest. Jan is nu 15kg afgevallen, heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd, heeft zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald, en is nu op zoek naar een koophuis. Dit verhaal over Jan is bijna 1 miljoen (!) keer gedeeld op LinkedIn.

Om dit te doen hebben we bijvoorbeeld direct contact met alle lokale ambtenaren die zich bekommeren om mensen in de bijstand. Ook hebben we direct contact met het UWV voor mensen uit de WW of WIA.

Met jouw hulp kan BR8 doorgroeien. Echt groot worden. En heel veel mensen uit langdurige werkloosheid helpen. 

BR8 BIEDT

 • Een startup cultuur waarin alles mag en alles kan. 
 • Een bedrijf met een steile groeicurve. 
 • Een mager salaris. Laten we daar eerlijk over zijn.
 • Aandeel in BR8. 
   

BR8 VRAAGT VAN JOU

 • Je bent de beste programmeur die jij kent. 
 • Ongeconditioneerde toewijding aan onze missie.  
 • Groot zelfstartend vermogen. 
   

Wat is BR8?

BR8 bezorgt meubels voor winkels en webwinkels. BR8 groeit kneiterhard. BR8 is gestart door Eelco en Edwin. 

Eelco

Eelco werkte 13 jaar voor Coolblue. De laatste 4 jaar was hij baas van de logistiek. Eelco is het 2-mans bezorgnetwerk van Coolblue gestart. Ook was hij 3 jaar Product Owner bij Coolblue. Veel tools die zijn teams gebouwd hebben staan nog steeds online en zijn door vele concurrenten gekopieerd. 

Edwin

Edwin werkte 5 jaar voor Sogeti als Test Manager. Dat hij een grafhekel aan slechte software heeft, is een understatement. De software waar BR8 nu mee (moet) werken, wordt Edwin niet blij van.